Ce consecințe are conflictul din Ucraina pentru lanțurile de aprovizionare europene? La această întrebare a încercat Cyrille Gibot, managerul de comunicare externă al FM Logistic, să ofere un răspuns, precizând în acelaşi timp şi modalităţile în care se pregăteşte pentru impact furnizorul francez de servicii.

„Implementăm o serie de măsuri de precauție într-un mediu extrem de volatil. Suntem în legătură permanentă cu angajații noștri din Ucraina. Toți sunt în siguranță și aceasta este preocuparea noastră principală. De asemenea, oferim asistență practică şi angajaților care au părăsit țara”, a declarat managerul Cyrille Gibot în voxlog.fr. „Operațional, am suspendat aproape toate serviciile noastre în Ucraina, cu excepția livrării de echipamente medicale către spitale și a unor livrări de produse de bază la solicitarea distribuitorilor. Majoritatea clienților noștri și-au suspendat operațiunile, dar în Rusia site-urile noastre sunt operaționale. Transportul internațional încă este posibil, dar este mai lent și mai scump. Primim de la clienții noștri solicitări pe care le procesăm. Deşi în Europa Centrală continuăm să funcționăm normal, am avertizat clienţii cu privire la posibile întârzieri. Mulți șoferi de camion sunt ucraineni, dar şi mulţi angajaţi din centrele logistice.”

În ceea ce priveşte eventualele riscuri viitoare, FM Logistic a elaborat planuri de urgență bazate pe mai multe scenarii. „Preocuparea noastră imediată este siguranța angajaților. În plus, vedem deja – ca toți actorii economici – consecințele creșterii prețurilor la energie și slăbirii rublei. Urmărim îndeaproape evoluția deciziilor internaționale și a autorităților ruse.”

O criză de acest tip confirmă necesitatea înființării unor lanțuri de aprovizionare mai rezistente, care să integreze realitățile geopolitice.

„Companiile au luat în considerare sau deja implementau strategii pentru a-și aduce parțial produsele mai aproape de centrele de consum. Iar această abordare urmează acum să se intensifice”, a mai spus Cyrille Gibot.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare