FM Logistic își extinde flota de furgonete electrice, precum și numărul de orașe în care oferă livrări urbane cu vehicule ecologice.

FM Logistic România a inclus în flota sa trei noi furgonete electrice, una în Timișoara și alte două în București. În total, compania are acum patru furgonete electrice care fac livrări urbane pentru clienții săi din industria cosmetică, care au fost parteneri în acest proiect.

Datorită motorului electric, vehiculele produse de Ford oferă zero emisii de carbon. Fiecare furgonetă poate economisi până la 3 t de CO2 pe an, reducând semnificativ amprenta de carbon a activităților de transport ale companiei.

Cu o sarcină utilă de 697 kg și o autonomie de 230 km, aceste vehicule ecologice răspund nevoilor livrărilor urbane și pot transporta până la 200 de colete pentru aproximativ 50 de descărcări. Fiecare furgonetă are nevoie de 8 ore pentru încărcare 100% și puțin peste o jumătate de oră pentru ca bateria să ajungă de la 15% la 80%. Motorul are o putere de 135 kW, cu un consum de 22,6 kW/100 km. „Prin creșterea flotei de furgonete electrice, ne propunem să ne reducem semnificativ amprenta de carbon, să contribuim la un aer mai curat în comunități și să creăm baza pentru un viitor mai verde. De asemenea, investiția în vehicule electrice ne îmbunătățește eficiența operațională și demonstrează angajamentul nostru de a îmbrățișa inovația pentru servicii de livrare mai durabile“, a declarat Lavinia Ștefan, director de transport al FM Logistic România.

Extinderea flotei de vehicule electrice a FM Logistic România face parte din planul strategic Powering 2030 al Grupului, care se bazează pe cinci piloni: servicii logistice omnicanal și urbane, automatizare și robotizare, dezvoltare durabilă, transport 4.0 și experiența clienților. Scopul este de a pune consumul responsabil la dispoziția tuturor.

Pentru a atinge acest obiectiv, pe lângă achiziționarea de furgonete electrice, FM Logistic România a implementat soluția Urbantz la nivel național, pentru a face livrările urbane mai eficiente, transparente și durabile pentru clienții săi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut