Operatorul francez de logistică FM Logistic vinde două complexe de depozite cu o suprafață totală de peste 200.000 de metri pătrați în sudul regiunii Moscova companiei de investiții Central Properties. Participanții la piaţă estimează ambele tranzacţii la 10-13 miliarde de ruble, relatează Vedomosti. O unitate FM Logistic de 109.000 m2 este situată în Cehov, iar cea ce-a doua, de 152.000 m2, în zona Stupino. Tranzacția se va desfășura conform schemei sale-leaseback, adică după vânzarea facilităților, FM Logistic va rămâne chiriaș, iar fondurile pot fi direcționate către dezvoltarea afacerii și deschiderea de noi centre logistice.

Reprezentanții Central Properties, FM Logistic și NF Group, care a avut rol de consultant în cadrul tranzacției, nu au răspuns solicitării publicației Vedomosti. Valoarea exactă a tranzacției este necunoscută, dar Mikael Kazaryan, șeful departamentului piețe de capital și investiții la IBC Real Estate, consideră că ambele unităţi ar putea costa 10-11 miliarde de ruble. Directorul Ricci | Depozite, Dmitri Gerastovsky, estimează active mai mari, la 11,7-13 miliarde de ruble.

În 2021, veniturile operatorului FM Logistic pe piața rusă s-au ridicat la 1,38 miliarde de euro, iar profitul a fost de 38,8 milioane de euro. Portofoliul total cuprinde 22 de complexe de depozite cu o suprafață de 816.000 m2. Central Properties este angajat în construcția de imobile rezidențiale și comerciale. În 2020-2021 compania și-a extins portofoliul de active de depozite: a cumpărat complexul logistic Ozon din Tver, complexul Nordway din Sankt Petersburg și un depozit în Sharapovo.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut