Ford a inaugurat Centrul de Electrificare din Köln, Germania, o unitate de producție tehnologizată la cel mai înalt nivel, unde se va construi noua generație de vehicule electrice de pasageri Ford pentru milioane de clienți europeni. Ford a transformat istorica fabrica din Niehl, Köln – fondată în 1930 – ca parte a unei investiții de 2 miliarde de dolari.

Amplasamentul de 125 de hectare este echipat cu o linie de producție complet nouă, o unitate de asamblare a bateriilor și soluții de automatizare de ultimă generație, oferind o capacitate anuală de producție de peste 250.000 de mașini electrice. În urma succesului modelelor Mustang Mach-E, E-Transit și F-150 Lightning, Ford a prezentat recent cel de-al patrulea model electric la nivel global, Explorer, care va fi primul vehicul electric produs în Köln, urmat de un al doilea vehicul electric, un crossover sport.

Centrul de Electrificare din Köln va fi prima unitate de producție Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon și sprijină angajamentul companiei de a atinge acest obiectiv pentru întreaga sa amprentă europeană până în 2035, ceea ce vizează unitățile de producție, logistica și furnizorii direcți. „Deschiderea Centrului reprezintă startul pentru o nouă generație de vehicule electrice și a producției nepoluante în Europa. Această unitate va fi una dintre cele mai eficiente din punct de vedere ecologic din întreaga industrie”, a declarat președintele executiv Bill Ford.

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat: „Centrul de Electrificare reprezintă un nou început și marchează cea mai mare investiție din istoria companiei la uzina Ford din Köln. Aceasta este o veste bună pentru Köln, pentru industria auto din Germania şi pentru mobilitatea electrică.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut