Ford Pro a prezentat astăzi, 8 septembrie, furgoneta pe care întreprinderile mici  şi mijlocii din întreaga Europă o așteptau. Noul E-Transit Custom, versiunea complet electrică a celei mai vândute furgonete din Europa, este proiectat de la zero pentru a oferi noi niveluri de productivitate clienților din segmentul de furgonete de o tonă.

Pe baza unor studii efectuate alături de întreprinderile mici și mijlocii, Ford oferă clienților E-Transit Custom experiențe bazate pe conectivitate în cloud și tehnologii digitale – care pot evolua toate prin actualizările software Ford Power-Up, pe parcursul vieții vehiculului. „Ford Pro și E-Transit Custom redefinesc ceea ce poate face un vehicul comercial, conducând companiile într-o nouă eră digitală. Clienții noștri au făcut din Transit Custom cel mai popular vehicul comercial din Europa. Noul E-Transit Custom a fost proiectat și construit pentru a le satisface nevoile”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO, Ford Motor Company.

Tehnologia de ultimă generație a bateriei permite o autonomie de 380 km și o putere de încărcare de 125 kW. Pentru a maximiza productivitatea în timpul zilei de lucru, E-Transit Custom oferă noi soluții digitale pentru livrări multi-drop și acces facil la cabină și la compartimentul de încărcare. Transit Custom poate livra o sarcină utilă de până la 1.100 kg, are o podea joasă cu acces facil și o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg. „Susținut de ecosistemul digital Ford Pro, E-Transit Custom oferă o propunere cu adevărat revoluționară clienților europeni de furgoane. Aceste companii vitale contribuie cu 786 de miliarde de euro la economia Europei și E-Transit Custom le poate oferi un spor de productivitate atât de necesar pe măsură ce trec la vehiculele electrice”, a declarat Ted Cannis, CEO Ford Pro.

Ford Pro a prezentat, de asemenea, E-Transit complet electric, care a vândut peste 8.300 de unități, iar E-Transit Custom este unul dintre cele patru vehicule comerciale electrice Ford Pro noi care vor veni în Europa până în 2024. E-Transit Custom va fi construit de Ford Otosan în Kocaeli, Turcia, producția urmând să înceapă în toamna anului 2023. „Transit Custom este un model greu de îmbunătățit – este cel mai bine vândut furgon din Europa și cel mai bine vândut vehicul de anul trecut în Marea Britanie – dar noul E‑Transit Custom este un salt uriaș înainte pentru clienții noștri”, a spus Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europa. „Mulțumită faptului că a fost dezvoltat de la zero, E‑Transit Custom integrează un ecosistem digital de neegalat și oferă experiențe inovatoare clienților care vor redefini productivitatea companiilor în era electrică și conectată.”

Clienții pot alege două versiuni de putere pentru motor, de 100 kW sau 160 kW (135 CP sau 217 CP), ambele versiuni oferind un cuplu de top de 415 Nm. Motorul electric este montat direct pe podeaua din spate, eliminând necesitatea unui subcadru dedicat și este rotit la 90 de grade pentru a maximiza spațiul de încărcare și a reduce greutatea și complexitatea. Sistemul de propulsie electric puternic oferă o capacitate de remorcare de până la 2.000 kg, ceea ce înseamnă că E-Transit Custom ar putea înlocui vehiculele diesel în roluri pe care nicio altă furgonetă complet electrică nu le poate egala. Opțional, poate fi montat un cârlig de tractare retractabil pentru mai mult confort.

Înălțimea totală a E-Transit Custom este acum sub doi metri pentru a facilita accesul în zonele cu înălțime restricționată, cum ar fi parcări cu mai multe etaje, garaje și hale de încărcare subterane. Ca autoutilitară, E-Transit Custom oferă volume de încărcare de la 5,8 la 9,0 m3, cu o sarcină utilă de până la 1.100 kg 3 și o lungime maximă de încărcare de 3.450 mm. Sunt disponibile și modele de caroserie cu cabină dublă (DCIV) și combi, toate cu ampatament scurt sau lung și acoperiș jos sau înalt.

Ford Pro anticipează că E-Transit Custom va oferi costuri de operare mai mici în comparație cu un vehicul diesel echivalent. Pentru E-Transit, reducerea costului de proprietate poate ajunge până la 40%. Pe lângă costuri mai mici, clienții vor beneficia de un timp de funcționare maximizat prin sistemul online FordLiive. Proiecțiile arată că FordLiive poate reduce timpul de nefuncționare cu până la 60%, iar sistemul a permis deja 145.000 de zile de disponibilitate suplimentară a vehiculelor în acest an, în valoare de aproximativ 73 de milioane de euro pentru clienți.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare