Autoutilitara electrică Ford E-Transit ajunge pe șoselele din Europa, pe măsură ce clienții, operatori majori de flote, încep testele înainte de lansarea din primăvara lui 2022. Cele zece prototipuri E-Transit vor fi testate pentru o varietate de scenarii de operare solicitante din sectoarele poștale, municipale, de utilități, distribuție și livrare de produse alimentare din Germania, Norvegia și Marea Britanie. Printre partenerii de testare menţionăm AWB, companie de colectare a deșeurilor, Balfour Beatty (flota municipală din Köln), DHL Express Marea Britanie, DPD, Poșta Norvegiană, Ocado și Recover Nordic.

Flota de teste prezintă o gamă completă de modele E-Transit, inclusiv furgon, furgon DCIV și derivate din șasiu cu cabină simplă cu o masă maximă autorizată între 3,5 și 4,25 tone, precum și o varietate de conversii de vehicule specializate care reflectă cerințele complexe de utilizare pe care vehiculele Transit trebuie să le susțină. „Vrem să demonstrăm că putem, în același timp, să ne ajutăm clienții să reducă impactul asupra mediului și să își îmbunătățească productivitatea”, a spus Dave Petts, Utilitare Urbane Electrificate, Ford Europa. „Kilometrajul real din testele clienților ne ajută să demonstrăm beneficiile comerciale pe care le poate oferi E-Transit și ne oferă un feedback valoros privind tiparele de utilizare și comportamentul de încărcare.”

Testele marchează cea mai recentă etapă a dezvoltării de către Ford a noului E-Transit, în urma unui program solicitant de testare la Centrele de testare Ford. Partenerii de testare vor utiliza prototipurile E-Transit pe perioade de 6 sau 12 luni.

E-Transit a fost proiectat cu atenție pentru a permite o conversie simplă și ușoară folosind aceleași dispozitive și accesorii dezvoltate pentru modelele deja-existente Transit. Vehiculele de testare au fost convertite pentru a demonstra versatilitatea platformei E-Transit. Programul de testări urmează unei inițiative anterioare de succes pentru modelul Transit Custom Plug-In Hybrid, în cadrul căreia clienții au parcurs 240.000 Km, din care 75% cu zero emisii, în centrul Londrei. Testarea ulterioară din Köln, Germania, a contribuit la demonstrarea beneficiilor unei tehnologii inovatoare de recunoaștere dinamică a poziției, care declanșează automat modul EV Now, cu emisii zero, în zonele cu poluare deosebit de mare, pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut