Potrivit DRPCIV, Ford România a continuat să fie lider de piață în segmentul vânzărilor de vehicule comerciale și în 2022. Din portofoliul producătorului, Ford Puma, construit exclusiv în fabrica Ford Otosan de la Craiova, este cel mai bine vândut model hibrid de pe piața din România.

În ciuda faptului că piața de vehicule comerciale (fără segmentul HCV) din România a scăzut cu 14% față de 2021, ca urmare a crizei de semiconductori, Ford a reușit să își păstreze poziția de lider pe segmentul de vehicule comerciale, cu o cotă de 18,2%, în creștere față de 2021.

Ford Transit Custom rămâne lider pe segmentul MCV 1Tonă pentru al șaselea an consecutiv și își menține o cotă de piață ridicată, de 27%. Ford Ranger, vedeta diviziei Ford Pro, a fost lider cu o cotă de piață de 45,1%.

Ford Transit își menține trendul pozitiv și înregistrează o creștere a cotei de piață față de 2021, ajungând la 20% și se plasează pe locul al doilea în segment. „Deși industria auto a trecut printr-un nou an dificil în 2022, Ford a reușit să confirme în România încrederea clienților săi, dar și versatilitate și fiabilitatea gamei sale de vehicule comerciale. De remarcat performanța Ford Ranger, un pick-up care a dominat segmentul de o manieră clară, deși s-a aflat la final de generație. De asemenea, Transit Custom rămâne preferatul pieței, iar Transit și-a mărit cota de piață și a marcat lansarea versiunii complet electrice, E-Transit”, a declarant Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services.

Performanța vânzărilor de vehicule comerciale Ford din România se regăsește și în rezultatele înregistrate de divizia Ford Pro la nivel european, astfel că 2022 a fost cel de-al optulea an consecutiv în care Ford este lider pe piață, cu un nou record în industrie.

În 2022, Ford Pro a înregistrat cea mai mare cotă de piață de până acum, de 15%, crescându-şi cota de la an la an în unsprezece țări: UK, Germania, Franța, Italia, Spania, Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Suedia și Turcia.

„Stabilirea unui nou record de opt ani consecutivi ca lider pe piața europeană demonstrează cât de mult se bazează clienții noștri pe gama de vehicule comerciale Ford pentru a pune în mișcare afacerile lor. Pe măsură ce vom lansa platforma unică de software, încărcare și servicii în toată Europa, suntem hotărâți să ne asigurăm că Ford Pro rămâne partenerul de încredere al clienților noștri pentru productivitate”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Produs exclusiv în fabrica de la Craiova începând cu a doua jumătate a lui 2019, Ford Puma este best-seller în România și se clasează din nou pe prima poziție când vine vorba despre versiuni hibride, fiind cel mai bine vândut astfel de model în 2022, cu 3.046 de unități înmatriculate.

Ford Kuga, produs în fabrica din Valencia, este al doilea cel mai bine vândut model Ford și a înregistrat o creștere importantă în 2022, de 29%, fiind înmatriculate 1.371 de unități. Versiunile hibride au înregistrat o creștere de 96%, Kuga fiind în continuare cel mai bine vândut model PHEV din România.

În ceea ce privește înmatriculările de vehicule din România, Ford a încheiat 2022 cu o creștere de 7%, numărul final de unități înmatriculate fiind de 8.379, față de 7.803 în 2021. Pentru Ford, cota de piață din România a crescut de la 6,51% la 6,55% în 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare