Ford Pro livrează primele unități ale vehiculului său comercial complet electric E-Transit pentru clienții săi din Europa, de la fabrica Ford Otosan din Kocaeli, Turcia. Acest moment a fost marcat la fabrica din Gölcük, într-o ceremonie la care au participat reprezentanții guvernului turc, investitori şi angajați.

Cu o cerere ridicată pentru E-Transit de la companii din Europa – peste 5.000 de unități comandate – Ford Otosan se îndreaptă acum spre capacitatea maximă de producție. „Fabrica din Kocaeli este inima de producție a vehiculelor Transit din Europa. Această sărbătorire a producției E-Transit deschide un nou capitol electrificat pentru parteneriatul nostru deja puternic. Acesta este primul pas în transformarea locației din Kocaeli. Aici vom avea un centru major de producție pentru vehicule comerciale electrice în Europa”, a afirmat Hans Schep, director general Ford Pro Europa.

E-Transit este versiunea complet electrică a celei mai bine vândute autoutilitare și noul vârf de lance care poziționează Ford Pro în top în regiune. Ford Pro oferă clienților un set cuprinzător de soluții software, de încărcare, de service și de finanțare cu vehicule complet integrate, disponibile cu propulsie electrică și termică, care ajută la îmbunătățirea productivității și a timpului de activitate, la scăderea costurilor și facilitează accesul la tot ce le e necesar operatorilor, pe o platformă construită pentru era digitală și electrică. „Producția E-Transit la Kocaeli, unde electricitatea furnizată e 100% regenerabilă, este un moment de răscruce pentru rolul nostru tot mai important pentru strategia de electrificare Ford”, a afirmat Güven Özyurt, director general Ford Otosan.

Pentru a satisface toate cererile de modele electrice, Ford Otosan investește 2 miliarde de euro și angajează 3.000 de persoane.

Trecerea Ford la un viitor complet electric în Europa a fost evidențiată de un anunț recent conform căruia Ford, SK On Co. și Koç Holding au semnat un memorandum fără caracter obligatoriu pentru un nou joint venture în Turcia. În condițiile încheierii unui contract final, cei trei parteneri plănuiesc să creeze unul dintre cele mai mari centre de producție de baterii pentru EV din zona extinsă a Europei. Se estimează că producția va începe chiar de la mijlocul deceniului curent, cu o capacitate anuală estimată între 30 și 45 de gigawați/oră.

Până în 2024, E-Transit va fi însoțit de alte patru modele complet electrice din familia Transit.

Ford desfășoară în prezent un program de testare cu anumiți clienți, cu un număr total de 60 E‑Transit, pe diferite tipuri de caroserie, utilizate pentru activitatea cotidiană în Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia și Marea Britanie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare