Ford Pro a anunțat îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit (model 2024) – cel mai bine vândut vehicul comercial de marfă din lume, conceput pentru a ajuta companiile să-și optimizeze operațiunile.

Ford Transit și E-Transit fac un pas major în față în ceea ce privește caracteristicile de conectivitate și capacitatea OTA (over-the-air) de actualizare Ford Power Up. Noul software simplifică posibilitatea de a face conversii și automatizează sarcinile repetitive pentru șoferii care fac livrări. Îmbunătățirile aduse șasiului și noua opțiune de cutie automată cu 8 trepte sporesc sarcina utilă și îmbunătățesc performanța, manevrabilitatea și eficiența.

Ford Pro continuă să extindă caracteristicile digitale ale portofoliului său de vehicule comerciale Transit și E-Transit. Noile caracteristici pentru 2024 în Europa includ:

– Sistemul multimedia SYNC4, cu ecran tactil de 12 inch și instrumentar de bord digital de 8 inch oferă un post de conducere intuitiv, orientat spre șofer, la care se adaugă sistemul de navigație cu informații din trafic în timp real, care ajută șoferii să planifice rutele și să respecte programul.

– Modemul 5G de la Ford oferă conectivitate ultra-rapidă la tehnologiile inteligente Transit și la actualizările OTA Ford Power-Up care îmbunătățesc productivitatea vehiculului fără a fi nevoie de o vizită la dealer.

– Noua tehnologie Delivery Assist – disponibilă pe furgoanele cu ampatament lung E-Transit și Transit cu transmisie automată – automatizează sarcinile repetitive de securitate pentru șoferii care fac livrări. Adesea, acestea depășesc 150 de locații pe zi, iar sistemul face posibilă scurtarea cu până la 20 de secunde a fiecărei livrări. Trecerea în modul P (Park) oprește motorul, activează luminile de avarie și alarma și blochează portierele pe care șoferul nu le folosește pentru a ieși din cabină sau pentru a accesa coletele. La revenirea în mașină, apăsarea pedalei de frână repornește motorul și dezactivează luminile de avarie.

– Sistemul de integrare Upfit permite șoferilor să controleze echipamentele instalate aftermarket prin intermediul comenzilor digitale de pe ecranul sistemului multimedia. De asemenea, echipamentele pot fi conectate la serviciile software Ford Pro pentru a fi monitorizate de la distanță. De exemplu, se poate urmări temperatura în vehiculele frigorifice.

Pentru modelul anului 2024, o suită de sisteme avansate de asistență a șoferului și a încărcăturii devine standard, inclusiv Pre-Collision Assist cu frânare automată de urgență, Lane Keeping Alert & Aid și Intelligent Speed Assist. Pachetele de asistență pentru șofer includ Blind Spot Information System cu Cross Traffic Alert, Intelligent Adaptive Cruise Control cu Lane Centring și Stop&Go și Auto Park Assist cu camere la 360 de grade.

Modelul 2024 introduce o nouă opțiune de transmisie automată cu 8 trepte pentru Transit-urile cu tracțiune față. Noua transmisie crește capacitatea de încărcare până la 4.250 kg MMA (masă maximă admisă) și 6.000 kg MMT (masă maximă de tractare) – o creștere de 700 kg, respectiv 1.750 kg.

Noul butuc al roții și noul sistemul de frânare reduc greutatea cu până la 27 kg, în funcție de configurație. Designul permite, de asemenea, schimbarea mai ușoară a plăcuțelor de frână, scurtând timpul de service cu aproximativ două ore. Noile jante de 16 inch devin standard pe modelul 2024.

Un nou pachet de sarcină mărită este, de asemenea, disponibil pentru modelele cu tracțiune față, ridicând sarcina maximă a punții față la 2.000 kg de la 1.850 kg.

Versiunile 2024 pentru modelele Transit și E-Transit pot fi comandate începând cu luna august și intră în producție anul viitor, livrările fiind așteptate să înceapă în vara lui 2024.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut