Producătorul american de automobile Ford Motor Company a finalizat părăsirea unui joint venture încheiat cu Sollers în Rusia prin vânzarea unui pachet de 49%.

Vânzarea vine după cele șapte luni de suspendare a tuturor operațiunilor din Rusia, inclusiv producția, furnizarea de piese, IT și suportul tehnic. „Acțiunile Ford vor fi transferate societății mixte la valoarea nominală. Ford își păstrează dreptul de a răscumpăra acțiunile în termen de 5 ani dacă situația globală se schimbă”, a spus compania într-un comunicat de presă. Pentru prima dată, Ford a părăsit piața rusă în 2019, încetând să mai producă autoturisme. Pentru a face acest lucru, compania a închis două fabrici – în regiunea Leningrad și Naberezhnye Chelny. Drept urmare, vehiculul comercial ușor Ford Transit a rămas în Rusia, care a fost produs la uzina din Yelabuga (Tatarstan) până în martie 2022. Apoi producția de mașini la unitatea respectivă a încetat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut