Ford Transit Custom – cea mai vândută autoutilitară din Europa în segmentul de o tonă – a primit medalia de aur în evaluarea sistemelor sale avansate de asistență a șoferului de către autoritatea independentă de siguranță a vehiculelor Euro NCAP.

Cu noul premiu, Ford devine singurul producător de autoutilitare care are vehicule evaluate cu aur atât în segmentul de 1 t, cât și în segmentul de 2 t, după ce Ford Transit a primit distincția de aur anul trecut. Ford este acum, de asemenea, singurul producător cu mai mult de un model evaluat cu aur în gama sa, Transit primind cel mai mare scor dintre toate vehiculele testate. „Siguranța șoferului este o prioritate de vârf pentru noi și pentru clienții noștri, așa că proiectăm autoutilitare pentru a ajuta fiecare companie să-și protejeze personalul și să contribuie la prevenirea accidentelor pe drum”, a declarat Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford Europa. „Sunt încântat să văd recunoașterea de către Euro NCAP a poziției de lider a Ford în materie de siguranță a furgonetelor, deoarece profităm de fiecare oportunitate pentru a adăuga valoare afacerilor clienților noștri.”

Evaluarea cu aur primită de Transit Custom rezultă dintr-o specificație cuprinzătoare a elementelor de siguranță, inclusiv standardizarea tehnologiei Seat Belt Reminder la începutul acestui an.

Alte îmbunătățiri aduse pe Transit Custom de la începutul lui 2022 includ o nouă oglindă retrovizoare digitală (Digital Rear View Mirror) care oferă de două ori mai mult câmp vizual decât o oglindă retrovizoare convențională pentru a ajuta șoferii de furgon DCIV și de microbuze în situațiile în care vizibilitatea în spate este obstrucționată. Clienții furgoanelor pot beneficia acum și de șine de acoperiș iluminate cu LED, pentru o securizare mai ușoară a încărcăturii și de asemenea de o opțiune practică de podea de încărcare dublă cu sertare sub podea compatibile cu vehiculele cu ampatament scurt și lung. Un nou finisaj elegant de vopsea Gray Matter se alătură paletei de culori.

Ford introduce, de asemenea, o nouă variantă de motorizare diesel EcoBlue de 2,0 litri si 150 CP3 pentru modelele Transit Custom Kombi, Tourneo Custom și Transit Nugget. Noul motor este disponibil cu o cutie de viteze manuală sau automată cu șase rapoarte și poate fi comandat și cu sistemul Ford mild-Hybrid de 48 de volți pentru a reduce consumul de carburant urban cu până la 5,9%.

Împreună, Transit Custom Van și modelul din aceeași familie, Tourneo Custom, reprezintă cel mai bine vândut vehicul Ford din Europa în acest an, cu 117.014 înmatriculări în primele nouă luni din 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut