Transportul rutier de mărfuri și de pasageri, grav afectat de toate măsurile ilogice luate de autorități, se confruntă acum și cu amenințarea opririi activității de către şoferii profesioniști. Aceștia acuză, pe bună dreptate, faptul că sunt abuzați de către DSP la intrarea în țară când se întorc din curse, fiind obligați să intre în carantină în totală contradicție cu prevederile legale. 

Hotărârea CNSU 111/06.12.2021, pct. 3 lit.h, stabilește în mod cert faptul că șoferii profesioniști nevaccinați sunt exceptați de la măsura carantinării dacă prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, însă reprezentanții DSP au o viziune proprie legată de respectarea acestor prevederi, obligând șoferii profesioniști să intre în carantină chiar și cu test valabil la intrarea în țară. Din ce în ce mai mulți soferi se plâng de aceste practici abuzive și încep să strângă rândurile pentru un protest și oprirea activității, crescând astfel pericolul ca înainte de sărbători să lase camioanele sau autocarele pe dreapta, afectând întreaga activitate a companiilor în care lucrează, dar mai ales a clienților acestor companii. Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) face un apel insistent la factorii de decizie să intervină pentru stoparea abuzurilor și pentru aplicarea corespunzătoare a prevederilor legale. Este oricum suficient de dificil pentru companiile de transport să gestioneze efectuarea de teste PCR în străinătate pentru soferii profesioniști, înainte de întoarcerea în țară, întreaga logistică a curselor fiind deja dată peste cap. „Pentru a evita riscul unor blocaje în lanțurile de aprovizionare este nevoie de un număr cât mai mare de șoferi activi, iar pentru asta abuzurile și presiunea permanentă a autorităților trebuie să înceteze, iar în graniță să fie introdusă și acceptată testarea rapidă pentru șoferii din transporturile de mărfuri și pasageri”, se arată în comunicatul FORT.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut