Frânarea deliberată în fața unui camion devine una dintre cele mai tulburătoare probleme de pe şosele, după cum arată sondajul național anual al șoferilor profesioniști din Olanda.

Potrivit logisticforce.nl, sondajul a implicat 824 de șoferi profesioniști angajați de companiile de transport olandeze. Ca parte a cercetării, şoferii au fost rugați să împărtășească ceea ce îi enervează cel mai mult pe drumuri. Lista rezultată arată astfel:

  1. Mașinile care blochează ieșirile de pe autostradă.
  2. Frânarea deliberată în fața camionului.
  3. Șoferii distrași de telefoanele mobile.
  4. Autoturismele care circulă pe autostradă cu o viteză mai mică de 80 km/h.
  5. Incapacitatea altor utilizatori ai drumului de a folosi benzile de accelerare și decelerare.

Însuși faptul că frânarea deliberată a ajuns pe locul doi este un semnal foarte alarmant. Dintre toți șoferii chestionați, aproximativ 87% au experimentat această formă de agresiune rutieră. Peste 77% dintre şoferi s-au confruntat de mai multe ori cu un astfel de comportament nesăbuit al șoferilor de autoturisme. „Cu o lungime de peste 18 m și o greutate de 50 t, acțiunile neprevăzute sunt pline de riscuri. Această formă de agresiune rutieră este extrem de periculoasă pentru siguranța şoferului maşinii, pentru șoferul camionului și pentru alți utilizatori ai drumului care conduc în spatele camionului. Mulţi au o înțelegere limitată a situației şi a consecințelor. Prin urmare, este important să acordăm atenție acestui lucru”, spune instructorul auto Tun Geerts.

Studiul a cercetat și atitudinea șoferilor față de subiecte de actualitate ale profesiei, cum ar fi deficitul de forță de muncă în industrie și rolul inovației tehnologice. 67% dintre șoferi spun că observă consecințele lipsei de șoferi în munca lor zilnică, iar 75% dintre respondenți cred că, în 10 ani, dezvoltarea tehnologică le va schimba fața profesiei. Un sfert dintre șoferii chestionați consideră chiar inovația drept o amenințare pentru locurile de muncă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut