Prețurile transportului rutier din Franța aproape au stagnat în august 2021, potrivit barometrului platformei Upply. Dacă marjele transportatorilor își continuă eroziunea, aceasta se datorează deteriorării situației de sănătate, cu un nivel maxim de contaminare în 2021 atins la mijlocul lunii august.

Dar al patrulea val epidemic a fost limitat prin extinderea acoperirii vaccinale, ceea ce a redus impactul asupra economiei. Astfel, activitatea generală a continuat să crească, până la un nivel relativ apropiat de cel anterior crizei: între -1% și -0,5% comparativ cu ultimul trimestru din 2019, față de aproximativ -30% în aprilie 2020 (primul val), – 7% în noiembrie 2021 (al doilea val) și -6% în aprilie 2021 (al treilea val).

În acest context, prețurile transportului rutier în Franța au crescut doar ușor: + 0,1% în august comparativ cu iulie (UFI Road France). De la an la an, au crescut cu 2,1%, în creștere față de 3,1% luna trecută. Prin urmare, o contracție a inflației pare să apară în transportul rutier de mărfuri în Franța, ca și cum prețurile ar atinge un plafon calculat de Upply la 1,43 euro/km.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare