Nestlé Waters Franţa va folosi un tren de marfă alimentat cu hidrogen pentru transportul apei minerale Vittel începând cu 2025. Sistemul inovator va fi dezvoltat de Alstom, iar hidrogenul va fi furnizat de ENGIE. Noul sistem va permite tracțiunea verde a locomotivelor pe tronsoane de șină care nu sunt electrificate, după cum a explicat Nestle. Asta înseamnă că o singură locomotivă poate transporta marfa pe întregul traseu, potrivit Rail Freight.

Sistemul presupune un vagon generator de hidrogen care va furniza energie electrică locomotivei. De acest serviciu va beneficia transportul apei minerale naturale Vittel între fabrica situată în Vosgi și diferitele sale centre de distribuție din Franța. Mai precis, Nestlé Waters menționează rutele Vittel-Arles și Vittel-Montreuil Bellay ca posibili beneficiari ai serviciului. „Acest proiect ar trebui să permită Nestlé Waters să reducă emisiile cu echivalentul a 10.000 de tone de CO2 pe an”, a subliniat compania. Parteneriatul Nestlé Waters cu Alstom și ENGIE a fost lansat în aprilie anul trecut. Acest proiect va face din Nestlé Waters prima companie europeană care se bazează pe hidrogen regenerabil, așa cum a susținut compania.

Nestlé Waters France s-a alăturat Fret21, o mișcare franceză pentru a face transportul de marfă mai sustenabil, în 2018. În același an, compania a deschis un serviciu de transport feroviar de marfă pentru unitatea sa Perrier din Fos-sur-Mer, în sudul Franței. În 2019, au implementat o locomotivă hibridă Eurodual. Mai mult, în 2021, Nestlé Waters France a lansat un serviciu de transport feroviar de marfă numit Glass Train pentru a returna sticlele de sticlă Vittel și San Pellegrino pe calea ferată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut