După mai multe săptămâni de anchetă, poliția militară franceză a reținut patru cetățeni români suspectați de organizarea unor furturi repetate de motorină din camioane. Aceștia operau în sud-estul Franței, între Lyon și Marsilia, iar „unealta” lor de lucru era un camion special modificat. Vehiculul transporta două rezervoare a câte 1.000 de litri fiecare și era echipat și cu pompe de extracție a combustibilului.

Hoții au furat în parcările publice de camioane, extrăgând combustibilul în timpul nopții. Apoi puneau motorina la vânzare, oferind-o și altor șoferi. Prețul era de 80 de cenți per litru, deci la jumătate din prețul de la stațiile  franceze de alimentare. Este ușor de calculat că vânzarea a două rezervoare pline cu câte 1.000 de litri înseamnă 1.600 de euro câștig, arată Leprogres.fr.

Doi dintre cei reţinuţi au mai fost cercetaţi pentru furt în trecut. Sunt bărbați de 33 și 41 de ani, cu recorduri bogate în Spania, Belgia, Germania și Luxemburg. Acum, însă, se confruntă cu arestarea și în curând cu o întâlnire cu instanța franceză.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare