În ciuda protestelor din ultimele luni, Franţa reformează major pensiile, impunându-le francezilor să lucreze încă doi ani. Această lege a fost aprobată și va intra în vigoare din septembrie.

Creşterea cu doi ani a vârstei de pensionare îi afectează şi pe șoferii francezi, însă noile reglementări au păstrat o excepție specială pentru aceştia, rezultată din condițiile grele de muncă. În timp ce vârsta medie de pensionare a francezilor s-a schimbat acum de la 62 la 64 de ani, în cazul șoferilor de camion care au lucrat în această profesie de-a lungul carierei, creşterea este de la 57 la 59 de ani, potrivit 40ton.net.

Pensionarea cu cinci ani mai devreme a şoferilor de camion este rezultatul acordului CFA, încheiat în Franța cu ani în urmă, pentru profesii desfășurate în condiții dificile. Șoferii de camion beneficiază şi ei de această derogare, cu condiția să fi stat cel puțin 26 de ani la volan.

În cadrul reformei pensiilor, acordul CFA s-a menținut, guvernul garantând că nu îl va desființa până cel puțin în 2030.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut