Oamenii legii din Franţa au surprins luni, 26 iunie, în zona de odihnă Saint-Michel (A43), doi șoferi români care îşi petreceau pauza săptămânală obligatorie de 45 h în cabina camioanelor. Pentru o astfel de încălcare, dar şi pentru a evita imobilizarea vehiculelor, angajatorii au fost nevoiți să plătească o amendă uriașă, după cum relatează ledauphine.com și routiers.com. Aceasta este una dintre consecințele Pachetului de Mobilitate, al cărui scop este lupta împotriva concurenței neloiale și protejarea drepturilor șoferilor.

Luni, 26 iunie, inspectorii de la Dreal au efectuat o operațiune de control în zona de odihnă Saint-Michel-de-Maurienne pentru a vedea dacă şoferii se odihnesc în cabina camioanelor. Mai exact, scopul acţiunii a fost „asigurarea siguranței utilizatorilor drumului și, în special, a șoferilor care se află în repaus săptămânal”.

În acest context, au fost identificați doi șoferi români care au petrecut pauza de 45 de ore în cabinele camioanelor. Pentru a evita imobilizarea vehiculelor, angajatorii acestora au fost nevoiți să plătească imediat o amendă de 5.200 de euro, fiecare.

Portalul Les Routiers și-a exprimat surprinderea față suma foarte mare, deoarece amenda pentru o astfel de încălcare este de 750 de euro. Cel mai probabil, aceşti şoferi nu erau la prima abatere de acest tip, astfel că fiecare angajator a trebuit să plătească suplimentar 4.450 EUR.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut