Jandarmii din Moulins și Clermont-Ferrand au descoperit recent o rețea specializată în furtul de anvelope pentru vehicule grele și combustibil diesel, relatează La Montagne. Trei dintre acești patru români au fost arestați, iar al patrulea se află încă în libertate şi acţionează. Românii au fost identificați cu ajutorul sistemelor de telefonie și de geolocalizare.

Timp de câteva luni, interlopii, echipați cu trei autotractoare și o remorcă, au „cercetat“ companiile de transport şi de depozitare din partea de sud-est a Franței și, în special, din Allier. Aceştia acționau în weekend, când companiile erau închise, fără să ezite să parcurgă câteva sute de kilometri în câteva zile între două spargeri.

În noiembrie 2020, 32 de anvelope de camioane au fost furate dintr-o reprezentanţă din Toulon-sur-Allier. În martie 2021, în Isère, dintr-o altă companie, banda a sustras 3.000 de litri de combustibil și a plecat şi cu 30 de anvelope. În total, banda a fost acuzată de furtul a 220 de roți și a 17.000 de litri de motorină. Paguba a fost evaluată la 325.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare