Sâmbătă, duminică și luni se vor aplica interdicții de circulație în Franța pentru camioanele de peste 7,5 tone, iar cea mai lungă perioadă cu restricții – dintre duminică și luni – urmează să fie de 46 de ore consecutive! 

Va începe sâmbătă, 13 august, zi recunoscută în Franța drept una dintre „Sâmbetele negre”, cu cea mai mare intensitate a traficului turistic. Apoi va fi interdicția de duminică, din cauza „Sâmbetei negre”, puțin scurtată, care începe de duminică la miezul nopții, în loc de sâmbătă la ora 22:00. În sfârșit, va fi interdicția de sărbătoare, începând imediat după restricțiile de duminică. 

Programul de interdicții este următorul:

–          13 august, sâmbătă, de la 7.00 la 19.00;

–          14 august, duminică, non-stop;

–          15 august, luni, de la miezul nopții până la ora 22.00.

În ceea ce privește excepțiile franceze, cea mai importantă este, fără îndoială, cea pentru vehiculele care traversează Canalul Mânecii. Restricțiile nu se aplică pe A16 între Calais și granița cu Belgia, astfel încât camioanele să poată călători în mod normal către și dinspre Regatul Unit. Este important însă că această excepție nu acoperă transportul ADR. Desigur, vor exista și excepții standard, de exemplu pentru mărfurile perisabile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare