Garda Financiară din Florența a finalizat operaţiunea „Ben Hur“, care a vizat șapte persoane acuzate pentru tentativă de fraudă împotriva statului italian în valoare de 15 milioane de euro. Trei dintre suspecți au fost arestați, iar unuia i s-a interzis să mai profeseze.

Ancheta a început cu plângerea de extorcare depusă de un notar împotriva unui administrator al unei companii implicate. Ca urmare a plângerii, finanțatorii au descoperit un sistem complex de fraudă fiscală care implica trei antreprenori din provincia Prato, care preluaseră șapte companii de transport. Acestea, deși nu mai erau operaționale, se puteau „lăuda“ cu credite fiscale de 15 milioane de euro, transferate mai apoi unei companii milaneze care a desfășurat diverse activități pentru 2,3 milioane de euro. În 2020, aceste firme şi-au declarat falimentele din cauza datoriilor care au atins 30 de milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare