Ancheta coordonată de Parchetul Cassino și condusă de Garda Financiară din Frosinone, Italia, a scos la iveală o fraudă fiscală colosală în comerțul cu motorină, în aceasta fiind implicate 116 persoane şi 29 de companii. Investigațiile în ancheta „Diesel Free Tax“ au început în 2018 după două audituri fiscale efectuate de Finanțe împotriva unei societăți comerciale de produse petroliere din Sora, în provincia Frosinone.

Aceste verificări au dezvăluit unele neconcordanțe în facturile de cumpărare a combustibilului, în vreme ce documentele de transport indicau ca furnizori companii existente doar pe hârtie, create pentru a se sustrage plăţii impozitelor. La sfârșitul acestor pași, apărea că prețul motorinei plătit de ultimul cumpărător era mai mic decât cel plătit de primul și chiar mai mic decât prețul de producție.

Urmând firul comerțului fictiv cu motorină, anchetatorii au identificat zeci de companii cu sediul în toată Italia, în special în provinciile Roma, Napoli, Milano, Verona și Latina. Aceste companii ar fi comis, din diverse motive, o serie de infracțiuni, inclusiv nedepunerea declarațiilor fiscale, neplata TVA prin emiterea de declarații de intenție false, precum și ascunderea evidențelor contabile.

Organizația ar fi plătit taxe pentru vânzări de motorină în valoare de 200 de milioane de euro, deşi a folosit facturi false de vânzare în valoare de 500 de milioane de euro. Parchetul Cassino a dispus confiscarea activelor pentru peste patruzeci de milioane de euro, implicând patru companii și cei șase directori ai acestora.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare