Cooperativa olandeză de produse lactate FrieslandCampina intenționează să reducă peste 1.800 de locuri de muncă în următorii doi ani, ca parte a planurilor sale de economisire a costurilor. Potrivit companiei, aproximativ 1.200 de posturi vor fi tăiate anul viitor.

Comentând anunțul, CEO-ul Royal FrieslandCampina N.V., Jan Derck van Karnebeek, a declarat: „Am analizat structura costurilor și acum anunțăm pași dificili, dar necesari, pentru a reduce structural cheltuielile. Ştim că anunțul pierderilor de locuri de muncă va avea un impact mare asupra persoanelor implicate şi, de aceea, vom face tot posibilul pentru a informa și a ajuta pe toată lumea cât mai bine posibil în această perioadă dificilă. Aceste economii de costuri ar trebui să contribuie la capacitatea FrieslandCampina de a concura și de a câștiga pe piață în beneficiul angajaților noștri și al membrilor – fermieri de lapte.”

Toate deciziile sunt supuse Consiliului Central al Muncii și legilor și reglementărilor locale.

FrieslandCampina a anunţat anterior că încearcă să obțină economii anuale de costuri între 400 şi 500 de milioane de euro începând cu 2026, prin implementarea unei noi strategii de afaceri, care include economii de 180 până la 200 de milioane de euro din reducerea locurilor de muncă.

O parte din economiile anuale va fi utilizată pentru a compensa inflația, în timp ce restul va fi împărțit în mod egal între investițiile în creșterea durabilă și creșterea profitul net al companiei.

Producătorul de lactate a adăugat că, pentru a realiza economiile, vor fi rezervate costuri unice de până la 170 de milioane de euro în 2023.

De asemenea, nu va efectua nicio plată suplimentară în numerar către fermierii membri în 2023.

În iulie, FrieslandCampina a raportat o scădere de 85,7% de la an la an a profitului operațional, la 47 milioane EUR, în prima jumătate a anului conform exercițiului său financiar.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut