Prețul record al motorinei face furtul de combustibil o infracțiune și mai profitabilă. Deşi în cele mai multe cazuri acest lucru înseamnă furt în timpul nopţii dintr-un rezervor, există și forme mai sofisticate de acţiune, cum ar fi scanarea unui card de combustibil.

Un astfel de furt a avut loc la o benzinărie din Rotterdam, Olanda, iar acţiunea a fost înregistrată de camerele video ale unităţii. Doi infractori au verificat mai întâi funcționarea cardului folosind un terminal de autoservire. Apoi, când cardul a fost acceptat, au chemat un partener cu un autotractor la distribuitor, un Volvo FH alb, fără marcaje speciale și cu plăcuțe de înmatriculare turcești, indicând provincia Hatay, la granița cu Siria.

Cu același card, erau planificate două furturi. Al doilea a avut loc tot la o benzinărie din Olanda, din Nieuwegein, dar aici nu a existat o înregistrare video a acţiunii.

Totul a ieșit la iveală abia când transportatorul a primit factura de la emitentul cardului de combustibil. Acesta a observat două achiziţii despre care nu ştia nimic și care nu se potriveau cu traseul pe care rulaseră vehiculele sale. Valoarea totală a combustibilului achiziționat în acest mod a depășit 2.000 de euro.

Deși infractorii au fost imortalizați pe înregistrări, ca și camionul implicat în furt, niciunul dintre infractori nu a fost încă arestat. Nici măcar un reportaj de televiziune pe acest subiect nu a ajutat, şi nici cele peste 30 de rapoarte primite apoi despre un autotractor cu aspect suspect.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare