Gebrüder Weiss a deschis un nou centru logistic în Kalsdorf, lângă Graz, în Austria. Terminalul cu o suprafață totală de aproximativ 70.000 m2 înlocuiește unitatea anterioară din capitala provinciei austriece Styria.

Compania de logistică a investit în jur de 28 de milioane de euro în noua clădire, care a fost finalizată în mai puțin de un an. „Am atins limitele de capacitate ale fostei locații. Noua facilitate ne va permite să continuăm să creștem și să oferim un nivel și mai înalt de servicii clienților noștri. Cei 180 de angajați ai noștri așteaptă cu nerăbdare să profite de posibilitățile oferite de noua infrastructură”, a declarat Gerhard Haas, directorul sucursalei Gebrüder Weiss Graz.

Locația din Kalsdorf este situată în vecinătatea autostrăzilor A9 și A2 și cuprinde, printre altele, o hală logistică de 16.500 m2 și o zonă de manipulare care acoperă 6.500 m2. Numărul de docuri de încărcare s-a dublat la 92. O atenție specială a fost acordată, de asemenea, aspectelor de mediu la planificarea locației, lucrările la construirea unei instalații fotovoltaice urmând să înceapă în al doilea trimestru al lui 2021. „Acest lucru ne va permite să producem 920 MWatt-oră de electricitate pe an și să economisim până la 75 de tone de CO2”, explică Haas.

Creșterea volumului de mărfuri livrate la domiciliu

Locația Graz este un punct cheie de manipulare în cadrul rețelei Gebrüder Weiss pentru transporturile către sud-estul Europei, a declarat compania. Volumul mărfurilor transportate pe uscat în 2020 a înregistrat o creștere de 3% de la un an la altul, în ciuda coronacrizei. Cel mai puternic factor care a determinat creșterea a fost e-commerce, care a dus la o creștere cu 38% a numărul de transporturi manipulate, până la 72.100. Segmentul de soluții logistice s-a dezvoltat, de asemenea, pozitiv, câștigând în ultimii ani clienți din industria auto, a bunurilor de larg consum și prelucrării metalelor. „Rădăcinile noastre din regiune sunt adânci și serviciile noastre de logistică susțin în special economia locală”, spune Haas.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare