Prin preluarea amm logistics GmbH, compania internațională de logistică Gebrüder Weiss își consolidează poziția în Franconia Superioară, întărindu-şi astfel rețeaua de transport rutier în sudul Germaniei. Cei 180 de angajați vor fi păstrați, iar locațiile logistice din Schwarzenbach și Selb vor continua să funcționeze. Preluarea va avea loc la începutul lui 2024, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare a concurenței.

După recenta preluare a companiei de logistică Wedlich din Bayreuth, Gebrüder Weiss face o nouă achiziție în Franconia Superioară, Germania: cu efect din ianuarie 2024, furnizorul de servicii logistice va prelua locația din Konradsreuth a companiei de transport Amm. Locația din apropiere de Hof va continua să funcționeze ca parte a Cargoline și NG.network, cooperări germane de transport rutier de mărfuri generale și va fi conectată la rețeaua furnizorului internațional de servicii logistice. Compania austriacă va prelua cei 180 de angajați care lucrează în cadrul acestei locații. Activitățile companiei de transport Amm din regiunea Nuremberg nu vor fi afectate de această achiziție.

Cu venituri anuale de trei miliarde de euro, Gebrüder Weiss nu se numără printre cei mai mari jucători din industrie, “dar printre cei de dimensiuni medii”, așa cum subliniază Wolfram Senger-Weiss, Director General al Gebrüder Weiss. Prin această poziționare, compania intenționează să prezinte o alternativă deliberată la giganții industriei. “Suntem mai aproape de clienți și angajați, dar putem oferi totuși o rețea globală deținută de companie. În Germania, urmăm o strategie clară de creștere. Konradsreuth va juca un rol central în cadrul rețelei noastre naționale și internaționale de transport rutier.”

Regiunea Franconia Superioară reprezintă o locație industrială importantă și un punct ideal de tranzit pentru transporturile rutiere între Europa de Est și Germania de Sud, Austria și Elveția. Mai mult, terminalul de containere Hof se află direct de-a lungul rutei de la Hamburg prin Leipzig până la Marea Adriatică și poate fi folosit și pentru transportul de mărfuri pe cale ferată.

Werner Dettenthaler, Director General pentru Transport Rutier în Germania la Gebrüder Weiss, subliniază importanța locației: “Cu locația Konradsreuth, închidem o breșă geografică în Bavaria, oferind clienților noștri o rețea extinsă de locații de la Bavaria Superioară până în Franconia Superioară”. Compania deține deja filiale proprii în Memmingen, Waldkraiburg, Passau, Straubing, Nuremberg și Bayreuth.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut