Compania internațională de logistică Gebrüder Weiss își consolidează poziția în sud-estul Europei prin preluarea Rhenus Bulgaria, dublând astfel dimensiunea grupului austriac din această țară.

Acordul de cumpărare a fost semnat recent la Sofia, iar achiziția așteaptă aprobarea autorităților antitrust. Rhenus a fost un partener de lungă durată al Gebrüder Weiss în multe țări, iar acum s-a retras de pe segmentul rutier din piața bulgară. „Preluarea clienților și angajaților Rhenus Bulgaria dublează dimensiunea unității noastre din Bulgaria și marchează următorul pas major în dezvoltarea noastră. Suntem capabili să ne extindem prezența pe piața bulgară pentru expediere internațională și logistică și să ne consolidăm rețeaua de distribuție cu locații suplimentare. Această achiziție reprezintă intrarea noastră în zona de livrare la domiciliu din Bulgaria și extinde acoperirea noastră geografică în regiune”, a spus Wolfram Senger-Weiss, CEO Gebrüder Weiss.

Rhenus funcționează de mulți ani în Sofia și are, de asemenea, o rețea de distribuție cu alte sucursale în Plovdiv și în portul Varna de la Marea Neagră, „cel mai important nod de transport care servește drept poartă de acces către nord-estul țării”.

Achiziția include locațiile din Sofia, Burgas, Svilengrad, Varna și Plovdiv. Echipa de conducere a Rhenus Bulgaria „va ajuta în procesul de transfer al afacerii”, a spus Gebrüder Weiss, toți cei aproximativ 100 de angajați ai Rhenus Bulgaria devenind angajați ai Gebrüder Weiss.

Gebrüder Weiss activează în Bulgaria din 1993. La cele două locații din Sofia (Elin Pelin) și Varna, compania de logistică oferă servicii de transport terestru, aerian și maritim, precum și soluții logistice.

Gama de servicii va fi extinsă în viitor prin intrarea pe segmentul de livrări la domiciliu. Gebrüder Weiss este deja lider de piață în mai multe țări din Europa Centrală și de Sud-Est în ceea ce privește livrarea către clienții finali. „Imediat după deschiderea granițelor, compania de logistică s-a extins din Europa Centrală spre est, ceea ce înseamnă că acum are o rețea densă de locații răspândite în sud-estul Europei.”

Alexander Gechev, director general al Rhenus Bulgaria, a declarat: „Suntem foarte încântați că am găsit un partener de lungă durată în Gebrüder Weiss, care va continua să conducă spre succes locațiile Rhenus din Bulgaria împreună cu angajații existenți.”

Cu peste 7.400 de angajați, 170 de locații deținute de companie și o cifră de afaceri anuală provizorie de 1,77 miliarde de euro (2020), Gebrüder Weiss se situează printre companiile europene de transport și logistică de top.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare