Gebrüder Weiss se așteaptă la creșterea traficului de mărfuri între Europa și Asia pe ruta prin Georgia și, prin urmare, își extinde locația în Tbilisi.

Unitatea din Tbilisi nu numai că s-a impus ca un hub central pentru transportul mărfurilor între Europa și Asia Centrală , dar devine și din ce în ce mai importantă ca hub logistic, au  explicat oficialii companiei. Potrivit lui Gebrüder Weiss, economia industrială și de aprovizionare din regiunea Caucaz este în creștere și permite ca importul și exportul de mărfuri să continue să crească.

În transportul terestru, Gebrüder Weiss Georgia a mutat aproape 75.000 de transporturi cu un total de 311.000 de tone în ultimii cinci ani, iar tendința este în creștere. Această dezvoltare este favorizată de importanţa tot mai mare a coridorului de mijloc ca rută alternativă la conexiunile de trafic nordice prin Rusia. De asemenea, Gebrüder Weiss a anunțat în iulie conexiunile sale de transport din Europa prin Turcia, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan către China. Ca reacție la creșterea așteptată a volumului de mărfuri, locația din Tbilisi urmează să fie extinsă pentru a doua oară după 2019, cu suprafețe mai mari de manipulare și birouri. „Odată cu extinderea locației, dorim să asigurăm calitatea constantă a serviciilor noastre și să continuăm să oferim clienților noștri capacități logistice suficiente”, a explicat Alexander Kharlamov, Country Manager Gebrüder Weiss Georgia.

Gebrüder Weiss a intrat pe piața din Georgia în 2012, iar hub-ul logistic a fost lansat la doi ani după ce primul birou a fost deschis în capitala Tbilisi. În 2019, au fost extinse zonele de manipulare, locurile de parcare pentru camioane și aripa de birouri. Un an mai târziu, a urmat o legătură feroviară. Astăzi, peste 100 de angajați organizează legături directe între Europa și Asia, precum și transporturi între țările din Asia Centrală pentru clienții din industria textilă, bunuri de uz casnic, high-tech și industria auto. Serviciile includ transport cu camioane și pe calea ferată, transport aerian și maritim, vămuire, logistică depozit și e-fulfillment. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare