Compania de logistică Gebrüder Weiss controlează distribuția către punctele de vânzare de electrocasnice Liebherr din șapte țări din Europa de Est. Liebherr-Hausgeräte este unul dintre cei mai importanți producători de frigidere și congelatoare din Europa Centrală și de Est. De la începutul acestui an, Gebrüder Weiss operează un depozit exclusiv pentru divizia corporativă internațională.

Electrocasnicele sunt depozitate în terminalul de aproximativ 5.000 de metri pătrați din Graz și transportate de acolo către partenerii contractuali Liebherr din șapte țări din Europa de Est.

Liebherr își produce electrocasnicele pentru Europa în Germania (Ochsenhausen), Austria (Lienz) și Bulgaria (Marica). Din Graz, Gebrüder Weiss transportă unitățile de răcire în Cehia, Polonia, Slovenia și Slovacia. „Datorită locației geografice, filiala din Stiria este ideală pentru transporturi către Europa de Est. Am proiectat rețeaua de distribuție în strânsă colaborare cu Liebherr, iar procesele se desfășoară impecabil”, explică Gerhard Haas, director de sucursală din Graz la Gebrüder Weiss. În ciuda situației excepționale cauzate de coronavirus, proiectul a fost implementat într-un timp foarte scurt. Punctele de vânzare din Bulgaria, România și Ungaria sunt furnizate de Gebrüder Weiss direct de la uzina Liebherr din Marica, Bulgaria.

Datorită ofensivei digitalizării, toate procesele pot fi urmărite în timp real prin portalul pentru clienți myGW. La Liebherr, acest lucru asigură un nivel ridicat de transparență de-a lungul întregului lanț de aprovizionare: de la nivelurile de stoc până la gestionarea retururilor sau ora estimată de sosire a mărfurilor. De asemenea, punctele de vânzare Liebherr din Europa de Est știu în orice moment unde sunt livrările lor. Aceasta este o noutate în multe regiuni din Europa de Est. „Nivelul ridicat de transparență oferit de myGW, în combinație cu expertiza Gebrüder Weiss în Europa de Est, ne-a convins”, spune Josef Oberessl, Manager Logistics Central & South Europe la Liebherr. „Ne bazăm pe mulți ani de experiență și pe rețeaua de sucursale consolidată și densă a Gebrüder Weiss.

Cei doi parteneri plănuiesc următorul pas pentru sfârșitul anului 2021. Apoi, Gebrüder Weiss va prelua serviciile de livrare la domiciliu pentru Liebherr în Europa de Est, pe lângă distribuția către dealeri.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut