În exercițiul financiar anterior, compania de transport și logistică Gebrüder Weiss (GW) a realizat o cifră de afaceri netă preliminară de 2,54 miliarde de euro (+43% față de 2020). Din acest avans, peste 70% se datorează sectorului de transporturi aeriene și maritime. Ca urmare a deficitului global de capacități de transport, tarifele companiilor de transport maritim, respectiv aerian, au crescut de câteva ori. Transferul acestor costuri a contribuit, în mare măsură, la majorarea cifrei de afaceri a companiei de logistică, dar a generat și provocări extraordinare.

„2021 a fost un an excepțional, marcat de o mare volatilitate. Dezechilibrul dintre oferta redusă de capacități de transport și cererea ridicată a avut efecte drastice. Însă am reușit să asigurăm soluții de transport adecvate pentru clienți, în pofida blocajelor legate de capacitatea disponibilă”, spune Wolfram Senger-Weiss, președintele Consiliului de administrație al GW.

În 2021, compania a organizat mult mai multe zboruri charter de marfă, precum și servicii „preighter”, cu aeronave de pasageri transformate în avioane de marfă. Preluarea afacerilor Ipsen Logistics din Germania, Polonia și Malaezia la sfârșitul lui 2020 a reprezentat un pas important în dezvoltarea rețelei globale a GW. Per total, divizia Air&Sea și logistică a realizat o cifră de afaceri de 1.030 de milioane de euro (2020: 470 mil. EUR).

Sectorul Transporturi terestre și logistică a încheiat anul cu o cifră de afaceri cu 16% mai mare (1.277 milioane de euro). Pentru creșterea eficienței, GW a implementat noi tehnologii de planificare a transportului, dispecerizare și măsurare a încărcăturii. De asemenea, între Viena și regiunea Ruhr din Germania a fost introdusă o conexiune intermodală. Expedițiile din întreg sectorul de transporturi terestre au înregistrat niveluri record. Prin serviciul  Home Delivery, GW a furnizat clienților finali din Austria, precum și din mai multe țări est-europene, circa 1,74 milioane de comenzi. DPD Austria, ce are drept asociat serviciul de coletărie GW, a asigurat, în 2021, expedierea a peste 66,5 milioane de colete (+16%).

Ca urmare a achizițiilor din Bavaria, a crescut densitatea rețelei de transport terestru a GW din sudul Germaniei. Au fost finalizate alte preluări de firme în Bulgaria și Turcia, iar în Ungaria, Cehia și Coreea de Sud au fost înființate noi filiale. Compania a investit, în total, 112 milioane de euro în extinderi de sedii și clădiri noi – cea mai mare cifră din istoria companiei. Odată cu dezvoltarea rețelei a crescut și numărul angajaților, până la aproximativ 8.000 de persoane (+8%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare