Compania de logistică Gebrüder Weiss își consolidează rețeaua din Europa de Sud-Est prin adăugarea unei filiale în Tirana. Astfel, sunt extinse legăturile de transport către și dinspre Albania.

Gebrüder Weiss a deschis o nouă filială în capitala albaneză Tirana, acoperind astfel și zona dintre Muntenegru și Macedonia de Nord și permițând companiei internaționale de transport și logistică să-și extindă conexiunile de transport în Europa de Sud-Est. Gebrüder Weiss este acum prezent în Balcanii de Vest cu propriile filiale în Albania, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia. „În ultimul deceniu, am asistat la o creștere bruscă a transporturilor către și dinspre Albania, majoritatea mărfurilor importate provenind din UE. Odată cu noua locație din Tirana, cel mai important hub de transport al țării, ne dorim să oferim clienților din sectoarele de industrie și comerț din UE conexiuni directe către și dinspre Albania”, spune Thomas Moser, Director și Manager Regional Black Sea/CIS la Gebrüder Weiss.

Condițiile actuale sunt promițătoare. Furnizorul de servicii logistice are o rețea de transport terestru bine dezvoltată în țările învecinate și în Europa Centrală și de Est. „În primă fază vom extinde transporturile în regim de grupaj existente între Macedonia de Nord (Skopje) și Albania, în ambele direcții. Există, de asemenea, planuri de a stabili noi conexiuni cu principalul partener comercial al Albaniei, Italia”, spune Dorina Islami, Country Manager al Gebrüder Weiss Albania.

Perspectivele economice ale Albaniei s-au îmbunătățit din nou în urma pandemiei, fiind așteptată o creștere economică de aproximativ 3% pentru 2023. Importurile de alimente, mașini, produse chimice și textile reprezintă cea mai mare parte a balanței comerciale a țării. Exporturile către UE, cu care există un acord de liber schimb încă din 2009, includ îmbrăcăminte și alimente, fier și oțel și alte materii prime și materiale de construcții.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut