În cei peste zece ani de prezenţă pe piaţa georgiană, locația din Tbilisi a Gebrüder Weiss nu numai că s-a impus ca un nod central pentru transportul de mărfuri între Europa și Asia Centrală, dar devine și din ce în ce mai importantă ca centru logistic, pe măsură ce sectoarele industriale și de utilități din regiunea Caucaz sunt în creștere și, odată cu acestea, importul și exportul de mărfuri. PIB pe cap de locuitor a crescut la aproximativ 17% în 2021, după dificultățile anului pandemic 2020.

În ultimii cinci ani, diviza de transport terestru a Gebrüder Weiss Georgia a efectuat aproape 75.000 de transporturi, însumând 311.000 de tone de mărfuri, iar această cifră continuă să crească. Un factor care determină această dezvoltare este importanța tot mai mare a Coridorului de Mijloc ca rută alternativă la legăturile nordice de transport prin Rusia. De asemenea, Gebrüder Weiss și-a anunțat în iulie planurile de a-și extinde rutele de transport din Europa către China, prin Turcia, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan. Ca răspuns la creșterea așteptată a volumelor de marfă, locația din Tbilisi este acum extinsă pentru a doua oară după 2019, dispunând de mai mult spațiu de transbordare și birouri. „Prin extinderea locației, dorim să asigurăm o calitate constantă a serviciilor noastre și să continuăm să oferim clienților capacități logistice suficiente”, spune Alexander Kharlamov, Country Manager Gebrüder Weiss Georgia.

Intrarea pe piața georgiană în 2012 a fost urmată de o creștere dinamică pentru Gebrüder Weiss. Hub-ul logistic a fost lansat la doi ani după deschiderea primului birou în capitala Tbilisi. Zonele de transbordare, zonele de parcare pentru camioane și aripa de birouri au fost extinse în 2019. Un an mai târziu, a urmat o legătură feroviară. Astăzi, legăturile directe între Europa și Asia, precum și transporturile între țările din Asia Centrală pentru clienții din industria textilă, bunuri de uz casnic, high-tech și industria auto sunt organizate de peste 100 de angajați. Aceste servicii includ transporturi rutiere și feroviare, aeriene și maritime, vămuire, logistica depozitării și e-fulfillment.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare