Gebrüder Weiss răspunde la creșterea volumului comercial dintre SUA și Mexic printr-o nouă locație în Laredo, Texas – cel mai mare centru de transbordare pentru importurile din Mexic. În fiecare zi, mărfuri cu o valoare de aproape 800 de milioane USD sunt transportate peste graniță. Unul dintre motivele creșterii fluxurilor de mărfuri de la granița Mexicului către SUA este reprezentat de tendința de nearshoring în creștere.

Mexic reprezintă o locație atractivă pentru producție pentru corporații din China, Europa și America Latină care doresc să scurteze lanțurile lor de aprovizionare în Statele Unite și să găsească o alternativă eficientă la operațiunile de peste mări pentru companiile americane. “Noua noastră echipă este situată în Laredo, chiar la intersecția a două țări – parteneri comerciali majori. Până la 40% din comerțul dintre Mexic și SUA este gestionat prin intermediul Laredo”, explică Mark McCullough, Director General al Gebrüder Weiss North America.

Gebrüder Weiss acoperă nevoile de transport prin servicii de livrare transfrontaliere și în întreaga SUA. Mai mult, un depozit logistic oferă 1.500 m2 de spațiu pentru manipularea mărfurilor, inclusiv a celor desemnate ca periculoase. Serviciile furnizate includ efectuarea formalităților vamale și depozitarea vamală.

Noua locație din Laredo este la 3 ore distanță cu mașina de regiunea metropolitană mexicană Monterrey. În parcurile industriale, corporații din Statele Unite și Europa produc bunuri electronice, produse chimice, electrocasnice, textile, oțel, piese auto și alimente destinate exportului global. Schimbul de mărfuri cu Statele Unite este stimulat în mod suplimentar de un acord de liber schimb care facilitează accesul Mexicului la cea mai mare piață de consumatori din lume.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut