Gebrüder Weiss este partener logistic oficial al misiunii spațiale SubOrbital Express a Swedish Space Corporation (SSC) și transportă, în acest scop, douăsprezece experimente științifice la Kiruna, în nordul Suediei. În perioada 14-24 noiembrie, SSC va desfășura misiunea „SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)” la baza de rachete Esrange, în cadrul căreia vor fi transportate în spațiu experimente ce vor fi studiate în condiții de imponderabilitate.

„În cadrul SSC, permitem cercetarea spațială pentru universități, echipe de cercetare și companii start-up de la nivel internațional. Multe experimente au impact direct asupra științei și, prin urmare, pot influența întreaga lume”, consideră Stefan Krämer, Program Manager pentru SubOrbital Express, SSC. Logistica joacă, de asemenea, un rol important în realizarea proiectului. „E esențial ca echipamentul să fie adus la baza de rachete la timp și în siguranță. Ne bazăm pe Gebrüder Weiss ca partener logistic de încredere.”

Frank Haas, Head of Corporate Brand Strategy&Communications în cadrul GW, adaugă: „Sprijinim SSC cu know-how-ul nostru în domeniul logistic și dorim să contribuim la dezvoltarea activităților spațiale. Proiectele de mobilitate orientate către viitor, cum ar fi misiunea spațială, joacă un rol central pentru Gebrüder Weiss.”

Anul trecut, Gebrüder Weiss și-a demonstrat deja experiența în domeniul logisticii, în timpul simulării unei misiuni a unui astronaut pe Marte, desfășurată în Israel. „Urmărim cu interes inițiativele desfășurate la nivel de grup ce au ca temă principală mobilitatea și, în mod special, proiecte de anvergură, așa cum este SSC sau Mars Mission. Acestea ne inspiră și motivează să anticipăm viitorul și să creăm premisele unor parteneriate sustenabile și durabile”, declară Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss în România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare