Compania de transport și logistică Gebrüder Weiss și-a extins centrul logistic din Dunaharaszti, în apropiere de Budapesta (Ungaria). Noul hub logistic se întinde pe 10.000 mp și include spații de birouri, o unitate de manipulare și un depozit de tip high-bay. În acest fel, compania creează o capacitate suplimentară de depozitare. În plus, în viitor, toate serviciile de livrare la domiciliu pentru zona extinsă a Budapestei vor fi operate din această locație.

Volumul investiției se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro.

“Extinderea hub-ului oferă premizele pentru o creștere accelerată în viitor, în special în sectoarele auto și electric”, a explicat Wolfram Senger-Weiss, CEO al Gebrüder Weiss. „Am deschis prima filială din Europa Centrală și de Est în Ungaria în 1989. De atunci, țara a devenit un nod important pentru transportul de mărfuri între piețele noastre principale din regiunea Mării Neagre, Balcani, Marea Adriatică și Europa de Vest. Astăzi, organizația noastră este un pionier în automatizare și transport durabil pe segmentul său, în Ungaria.”

Hub-ul a fost, de asemenea, modernizat, depozitarea, fluxul de materiale și picking-ul fiind acum în mare măsură automatizate prin AutoStore. Mărfurile sunt depozitate în recipiente de plastic stivuite într-un sistem de tip cadru. Roboții transportă containerele la stațiile de lucru unde mărfurile sunt ridicate pentru expediere. „Acest lucru economisește timp, spațiu și energie”, a declarat Thomas Schauer, Director Regional Europa Centrală și de Sud-Est în cadrul Gebrüder Weiss. „Atingem un nivel și mai mare de eficiență în modul în care camioanele și containerele sunt utilizate. Sistemul integrat de măsurare și scanare 3D măsoară articolele ambalate în timp ce acestea sunt încă pe stivuitor. Prin stabilirea dimensiunii și greutății acestor articole, putem folosi în mod optim spațiul disponibil.”

Majoritatea energiei necesare clădirilor și vehiculelor electrice este furnizată de un sistem fotovoltaic cu o putere de până la 354 kWp. „Folosim energia solară pentru a opera vehicule de livrare prin serviciul Home Delivery”, a explicat Balint Varga, Managing Director Gebrüder Weiss Ungaria. „Folosim camioane electrice pentru a livra mobilier, electronice de larg consum și electrocasnice comandate online de către clienții finali din Budapesta și alte orașe mari. Acest lucru ne permite să reducem emisiile de CO2 cu aproximativ 12,5 t/lună.”

Gebrüder Weiss oferă servicii de logistică în șase locații – Budapesta, Győr, Zalaegerszeg, Pécs, Szeged și Polgár – cu 450 de angajați – de la transport terestru la transport aerian și maritim, până la logistică și depozitare. O extindere suplimentară este planificată pentru 2026 în Győr, unde urmează să fie construit un terminal complet nou.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut