Gebrüder Weiss România anunță finalizarea extinderii hub-ului logistic din Sibiu, proiect care a necesitat o investiţie de 3,4 milioane de euro. Noua suprafață adăugată este deja integrată în operațiunile companiei.

Extinderea centrului logistic din Sibiu a fost necesară în contextul depășirii capacității spațiului de depozitare existent raportat la nevoia de depozitare a clienților din portofoliu. „Pentru a face față volumului și cerințelor clienților, am luat decizia de extindere, iar acum anunț finalizarea lucrărilor și darea în folosință a noului spațiu”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România, menţionând că suma alocată a fost direcționată pentru extinderea depozitului logistic cu 2.250 m2 și dotarea acestuia cu echipamente.

Filiala GW din Sibiu a fost înființată în 2010, cu o suprafață de 2.000 m2 pentru operațiuni de cross-docking, în urma unei investiții de 1,2 milioane de euro. În 2017, spațiul de depozitare a fost extins cu 2.500 m2 și a ajuns la 4.500 m2 spațiu de depozitare și cross-docking, printr-o investiţie de 3,2 milioane de euro. Prin noua extindere, hub-ul din Sibiu ajunge la o suprafață de 6.500 m2, locația fiind 100% în proprietatea companiei. „Aceasta nouă investiție ne va permite să deservim mai bine nevoile clienților actuali și vom putea da curs și noilor solicitări din partea celor potențiali.”

Filiala din Sibiu oferă servicii de transport intern, internațional, soluții logistice și depozitare. În plus, datorită poziției geografice, filiala reprezintă un hub logistic strategic atât pentru distribuția internă, cât și pentru transportul bunurilor în Europa de Vest. Doar în 2021, aici au fost gestionate circa 145.000 de transporturi, cumulând 135.000 t.

Din aceste motive, compania se concentrează pe consolidarea activității în cadrul filialei din Sibiu, pentru a ajunge în cel mai scurt timp la un grad de ocupare de 100%. Pe termen mediu însă, GW România ia în calcul o nouă extindere a spațiului, în funcție de nevoile și cerințele clienților.

Totodată, conducerea locală acordă o atenție deosebită proiectului Lean Management, implementat în zona de depozit, pentru eficientizarea proceselor, reducerea timpilor de operare și fluidizarea fluxului de mărfuri. „Atingerea obiectivelor Lean a fost posibilă datorită nivelului ridicat de implicare și profesionalismului echipei de proiect. Ne vom asigura că principiile 5S se vor aplica în continuare, inclusiv în locații noi”, a precizat Viorel Leca. În prezent, compania se confruntă cu provocarea atragerii de personal suplimentar pentru zona de depozit, fiind în proces de căutare şi recrutare de manipulanți și stivuitoriști.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare