Compania de logistică Gebrüder Weiss va transporta o mașină solară către Australia pentru echipa aCentauri Solar Racing a Universităţii Tehnice Federale din Zürich (ETH). Cursa World Solar Challenge (Provocarea Solară Mondială) va începe la sfârșitul lui octombrie şi va include 31 de echipe care vor parcurge 3.000 km, din Darwin până la Adelaide, folosind doar alimentarea cu energie solară.

Pentru a se asigura că vehiculul ajunge la timp la celălalt capăt al lumii, Gebrüder Weiss oferă o combinație personalizată de soluții logistice, ce includ transportul rutier – cu camionul cu hidrogen cu emisii zero al companiei -, maritim și aerian. „Mașina solară aCentauri este un model de tehnologie ce are potențialul de a revoluționa sectorul transporturilor, motiv pentru care sprijinim echipa în călătoria sa către Australia”, spune Frank Haas, Head of Corporate Brand Strategy & Communications la Gebrüder Weiss. Elevii lucrează la dezvoltarea și implementarea acestei mașini solare de aproape un an. Proiectată pentru durabilitate și eficiență energetică maximă, aceasta este emblematică pentru un viitor în care mediul ocupă centrul atenției. „Desigur, ne-am dori să câștigăm cursa. Dar ceea ce este la fel de important pentru noi este să avem un rol activ în dezvoltarea de soluții eficiente, ecologice”, explică Alexandr Ebnöther, managerul echipei aCentauri. „Cu sprijinul Gebrüder Weiss, putem demonstra că mașinile alimentate cu energie solară și, prin extensie, mobilitatea sustenabilă, sunt posibile.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut