Pentru divizia de livrare la domiciliu, Gebrüder Weiss folosește 15 vehicule noi, complet electrice, de la producătorul Quantron.

Produsele producătorului suedez de mobilă IKEA ajung la clienții din zona Vienei în vehicule electrice, fără emisii, din octombrie. Odată cu trecerea la e-vehicule, livrările clienților finali economisesc aproximativ 150 de tone pe an. Pe lângă faptul că efectuează livrări de aproximativ 60.000 de loturi pe an cu autoutilitare în zona Viena, Gebrüder Weiss preia și alte servicii cu personal propriu direct în depozitul IKEA: scoaterea mărfurilor, încărcarea și programarea vehiculelor. Mobilierul și electrocasnicele mari sunt livrate clientului final cu doi oameni pentru manipulare și pot fi despachetate și asamblate la cerere. „Odată cu folosirea noii flote electrice la Viena, suntem cu un pas mai aproape de obiectivul nostru de a livra clienților la nivel mondial neutru în emisii de CO2 până în 2025”, spune Claes Lindgren, șeful Customer Fulfillment IKEA Austria. Viena este unul dintre cele 30 de orașe majore din lume în care IKEA transformă livrarea în vehicule fără emisii. „Datorită distanțelor scurte de condus în zona Vienei și greutății reduse de transport, vehiculele electrice sunt ideale pentru serviciile de livrare la domiciliu. În special în zonele metropolitane cu densitate mare de așezări și trafic, e-vans contribuie la trafic fără emisii”, spune Jürgen Bauer, membru al Consiliului de Administrație Gebrüder Weiss.

Gebrüder Weiss este unul dintre partenerii logistici ai IKEA din 2017. Compania de transport operează de aproape un an în Austria mai multe puncte de pick-up IKEA, pe lângă serviciile de livrare la domiciliu.

Pe lângă Austria, Gebrüder Weiss deservește clienții IKEA cu livrare la domiciliu din Ungaria, România, Bulgaria și Croația, care urmează să treacă, de asemenea, la livrarea cu camionete electrice pe termen mediu.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut