Furnizorul de logistică Gefco testează un robot autonom pentru a parca vehiculele finite la complexul său de distribuție din Nanteuil-le-Haudouin, Franţa. Robotul Stan, alimentat de baterii, este furnizat de Stanley Robotics și poate primi comenzi, detecta și ridica mașini, iar apoi le poate parca la doar câțiva centimetri una de cealălaltă.

„Una dintre prioritățile permanente ale Gefco este să inoveze și să adopte noi tehnologii”, a declarat președintele Gefco Franța, Vittorio Battaglia.

Doi roboți Stan vor fi însărcinați cu mutarea și parcarea mașinilor în cele aproximativ 100 de locuri de parcare dedicate în timpul probei pilot. Ei vor scoate apoi vehiculele la comandă și le vor pune la dispoziție în rânduri pentru ca un operator să le încarce pe vehiculele de transport auto.

Proiectul urmăreşte să stabilească dacă roboții sunt compatibili cu procesele de logistică ale Gefco. Ca urmare, vor fi efectuate mai multe examinări folosind diferite scenarii pe un număr mare de mașini. Acestea se vor desfășura într-o zonă dedicată roboților și închisă personalului neautorizat, pentru a respecta standardele de siguranță. De asemenea, pilotul va examina integrarea software-ului și a instrumentelor operaționale.

Stanley Robotics a spus că utilizarea roboților pentru a muta mașinile ar permite personalului să se concentreze asupra serviciilor cu valoare adăugată. Utilizarea roboților va însemna, de asemenea, o mai bună gestionare a spațiului în cadrul complexului și va ajuta la reducerea daunelor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare