După cum anunţă Reuters, producătorul american de automobile General Motors (GM) a declarat că, în cadrul unui program de reducere a costurilor, peste 5.000 de angajați din birouri vor părăsi voluntar compania.

La începutul acestui an, General Motors a dezvăluit planuri de reducere a costurilor cu 2 miliarde de dolari până în 2024, iar de curând a anunţat că 5.000 de angajați din birouri ai corporației au fost de acord să renunțe la job, ca parte a unui program de reducere a costurilor. Mai exact, GM le-a oferit posibilitatea celor 58.000 de angajaţi din birouri, dacă vor, să părăsească voluntar compania. Mai mult, pentru a încuraja concedierile „voluntare”, compania a promis plăți compensatorii, inclusiv un salariu lunar pentru fiecare an de muncă în companie (până la 12 salarii) și un bonus. Directorul financiar al GM, Paul Jacobson, a subliniat că numărul de angajați care și-au exprimat dorința de a renunța este în conformitate cu așteptările companiei, așa că acum nu va trebui să recurgă la concedieri forțate. Potrivit lui Paul Jacobson, disponibilizările vor ajuta corporația să obţină o reducere a costurilor de 1 miliard de dolari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut