Anul trecut, ca urmare a creşterii inflaţiei, oamenii au cumpărat mai puțini pantofi, astfel că 13% dintre comercianții de încălțăminte din Germania au fost nevoiți să-şi închidă afacerea. Anul acesta, două treimi dintre comercianți intenționează să comande mai puțină marfă, în vreme ce cantitatea de încălțăminte importată din Asia crește, scrie Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK).

Scăderea consumului în Germania lasă urme adânci în comerțul cu încălțăminte: mai mult de 1 din 10 magazine și-a închis porțile pentru totdeauna, a declarat Rolf Pangels, directorul general al Asociației germane de comerț cu textile, încălțăminte și articole din piele. În decurs de un an, numărul magazinelor de încălțăminte a scăzut cu 1.500 (13%) ajungând la 10.000 de unităţi. În special în localitățile mici și mijlocii, aceste închideri ar putea să scadă atractivitatea centrelor orașelor, a avertizat Pangels.

Industria de profil a început anul cu scepticism, scrie AHK. Potrivit unui sondaj realizat de Asociație, mai mult de două treimi dintre comercianții de încălțăminte vor reduce numărul de comenzi în sezonul viitor de toamnă-iarnă. O problemă a industriei este că, și în acest an, ca și în cel precedent, prețul pantofilor va crește cu 5-10%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare