Potrivit Asociației Federale a Economiei, Transporturilor și Logisticii din Germania (BWVL), companiile au accesat pe deplin Programul de finanțare pentru înnoirea flotelor de vehicule comerciale (ENF). Astfel, în cele unsprezece săptămâni, au fost depuse 5.000 de cereri de finanțare în valoare de aproximativ 180 de milioane de euro.
Finanțarea pentru reînnoirea flotei s-a încheiat la 16 aprilie 2021. Cu toate acestea, BWVL se așteaptă ca programul de finanțare să continue din mai 2021, mai ales că sunt disponibile fonduri. Asociația vorbește despre un total de 500 de milioane de euro, din care 350 de milioane pentru 2021.
Programul de finanțare lansat de Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale pentru reînnoirea parcului de vehicule comerciale urmăreşte generarea unui impuls economic eficient în favoarea producției și înmatriculării de vehicule, cu o contribuție vizibilă și susținută la reducerea emisiilor de CO2.

Potrivit BWVL, companiile de logistică au investit în total aproape un miliard de euro în modernizarea parcurilor auto.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare