Şi Germania face pași concreți în direcția digitalizării transportului rutier de marfă, adoptând protocolul e-CMR din aprilie 2022, după ce a depus notificarea la ONU în ianuarie. Este versiunea digitală a Convenției Națiunilor Unite pentru transportul de mărfuri în vigoare din 2011, care a fost ratificată până acum de 31 de țări din întreaga lume.

Concret, e-CMR elimină documentația pe hârtie, cu diverse avantaje: reduce costurile de management ale companiilor de transport, elimină întârzierile administrative și de facturare și mărește transparența și securitatea de-a lungul lanțului logistic, permițând totodată o mai bună urmărire a expedierilor, de la colectare la livrare.

Ratificarea germană este un mare plus, deoarece Germania este cea mai importantă țară de tranzit din Europa pentru transportul rutier.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare