Guvernul german a extins controlul la frontieră pe tronsoanele de vecinătate cu Cehia, Polonia şi Elveţia, în anumite puncte, potrivit Infostart.hu, pentru cel puțin încă douăzeci de zile. Anunţul a fost făcut miercurea trecută de ministrul german de interne, Nancy Faeser, care a discutat despre această măsură cu țările vecine, fără să excludă posibilitatea unor noi prelungiri în viitor.

Iniţial, pe 16 octombrie, Nancy Faeser informase Comisia Europeană că acest control de la granița cu Polonia, Cehia și Elveția va fi restabilit doar pentru zece zile. Guvernul german își propune să reducă imigrația ilegală și traficul de persoane prin extinderea controalelor, iar țările vecine au susținut și ele introducerea controalelor la frontieră.

În conferinţa de presă de miercuri, Nancy Faeser a spus că, după ce se încheie şi noua perioadă de 20 de zile, se vor gândi dacă vor aplica o nouă prelungire cu încă trei luni. Această decizie va fi luată în funcție de situația la momentul respectiv.

Controalele nu se efectuează pe toată lungimea frontierei, ci doar în anumite puncte. DE exemplu, la granița cu Cehia, poliția germană supraveghează tronsonul de autostradă dintre Praga și Dresda.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut