Guvernul Federal German a aprobat definitiv vânzarea de către HHLA (Hamburger Hafen und Logistik), care administrează Terminalul de Container Tollerort din portul Hamburg, a unui pachet minoritar de 24,9% către chinezii de la Cosco.

Discuţia privitoare la vânzarea unui pachet minoritar al companiei care administrează terminalul de containere Tollerort din portul Hamburg (HHLA) către porturile maritime chineze Cosco s-a încheiat cu aprobarea definitivă de către guvernul german a vânzării a 24,9% din acțiuni. Acest lucru a fost anunțat chiar de compania germană, declarându-și satisfacția față de această decizie.

Se așteaptă ca tranzacția să dezvolte în continuare portul Hamburg ca un hub pentru comerțul dintre China și Europa. În prezent, 30% din mărfurile manipulate în aeroportul german sunt conduse de China, iar intrarea Cosco va permite extinderea terminalului, „va garanta locuri de muncă și va întări importanța Hamburgului la nivel național și internațional ca hub logistic, precum și poziția Germaniei ca națiune industrializată”, declară HHLA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut