Președintele Uniunii Federale a Poliției (DpolG), Heiko Teggatz, și-a reiterat apelul pentru introducerea controalelor temporare la granița cu Polonia, din cauza numărului crescut de refugiați care sosesc din Europa de Est.

„Odată cu introducerea controalelor temporare la frontieră, s-ar putea canaliza fluxul migrației, adică să se mute la punctele de trecere a frontierei. Am putea apoi să efectuăm verificări vizuale la punctele de frontieră pentru a putea garanta în continuare intrarea în Europa într-o așa-numită a doua linie de control”, a spus Heiko Teggatz, subliniind că nu este vorba despre deportarea oamenilor înapoi în Polonia sau Belarus.
„Oricine cere protecție va fi tratat în conformitate cu statul de drept și dus la unitatea de primire”, a spus Teggatz, citat de Verkehrs Rundschau. Avantajul pentru procedura ulterioară de azil este că oficialii „vor menționa” în rapoartele de admitere că intrarea a fost din Polonia, „deci dintr-o țară terță sigură”. Teggatz a confirmat ştirile mass-media că a trimis o scrisoare cu cererile corespunzătoare ministrului federal de interne, dar şi că ministrul nu a răspuns încă.
Președintele sindicatului a citat o creștere de 430% a „reținerilor refugiaților” comparativ cu anul precedent. „Este o problemă europeană. Nu trebuie să lăsăm singure statele care au granițele externe europene. Europa trebuie să acționeze împreună, să oprească temporar presiunea migrațională.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare