Pentru a dezamorsa situația în zonele de odihnă de pe autostradă, pe A8 și A5, în Germania, sunt planificate a fi create mai multe locuri de parcare pentru camioane. Filiala Autobahn GmbH Southwest plănuiește realizarea a 1.000 de noi locuri de parcare până în 2030, urmând a fi construite mai mult de 2.000 ulterior.

Adesea, şoferii de camion nu au unde parca noaptea, în afară de intrările și ieșirile din zonele de serviciu. La cererea Agenției de Presă Germane, filiala de Sud-Vest a Autobahn GmbH des Bundes a raportat că ar trebui create peste 1.000 de locuri de parcare pentru camioane până în 2030 și peste 2.000 după aceea.

Inițiativa Wide Awake la 80 km/h, dedicată luptei împotriva deceselor în rândul șoferilor de camion, solicită îmbunătățiri mai rapide și de anvergură. Nu ar trebui să existe doar mai mult spațiu în zonele de odihnă, ci și protecție împotriva zgomotului și căldurii, cu pereți izolatori pentru un somn netulburat, spune purtătorul de cuvânt Dieter Schäfer. Într-un sondaj publicat în 2020, 1 din 4 șoferi a declarat că a aţipit la volan de 1-3 ori în anul precedent.

Autobahn GmbH vede cheia în aerisirea locurilor de parcare, deci e nevoie de regândirea acestora. În plus, se examinează care din parcările existente pot fi extinse cu locuri suplimentare paralele sau diagonale.

Astfel de măsuri vor crește semnificativ capacitatea pe A5 (Kreuzlach, Lußhardt și Mönchberg) și pe A8 (Kämpfelbach) în următorii trei ani. Sunt planificate locuri de parcare suplimentare până în 2023 la cinci parcări pe A8 (Pforzheim-Süd) și pe A5 (Weidengrien, Blauenblick, Hardt și Galgenloch).

Compania de autostrăzi se bazează și pe soluții digitale care informează șoferii despre locurile de parcare gratuite în aplicația de autostradă. Scopul în următorii câțiva ani este dotarea tuturor benzinăriilor și zonelor de odihnă cu peste 70 de locuri de parcare pentru camioane pe autostrăzi cu înregistrarea digitală a locurilor. În mod ideal, spațiul de parcare existent pentru camioane poate fi mărit cu până la 50% prin procese telematice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut