Potrivit interpretării Ministerului Muncii și Afacerilor Sociale din Germania, noile reglementări ale Legii privind protecția împotriva infecției cu coronavirus se aplică și șoferilor profesioniști, dar nu la urcarea în camion, ci atunci când intră la alte companii, subliniază verkehrsrundschau.de.

Conform interpretării Ministerului Federal al Muncii și Afacerilor Sociale (BMAS), șoferii profesioniști sunt obligaţi să prezinte dovada stării lor de vaccinare, trecere prin boală sau testare atunci când intră la locul de muncă. Însă locurile de muncă sunt locuri din sediul unei companii sau al unui șantier la care angajații au acces în timpul activității lor. Pentru a clarifica, trebuie menționat că vehiculele sau mijloacele de transport nu sunt considerate locuri de muncă.

Șoferii profesioniști, prin urmare, trebuie să prezinte un certificat 3G atunci când intră la locurile de muncă ale altor angajatori, iar propriul angajator trebuie să verifice dacă fiecare şofer are certificatul asupra sa. Acest lucru poate fi făcut de către angajații delegaţi de acesta la fața locului sau punând angajatul să trimită dovada în formă digitală. De asemenea, este posibil ca angajatorii să ajungă la o înțelegere astfel încât angajații din sediul celuilalt angajator să fie înregistrați de controlul de acces corespunzător. Se fac excepții numai în situaţia în care contactul fizic cu alte persoane este exclus la locul de muncă, de exemplu dacă nu sunt prezente alte persoane la locul de muncă al altor angajatori sau contactul este exclus din cauza planurilor de igienă respective.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut