În timpul a două campanii de verificări organizate în aprilie, Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) a constatat numeroase încălcări ale reglementărilor privind cabotajul și o serie de cazuri de efectuare a pauzei săptămânale în cabină.

Pe 10/11 aprilie și pe 20/21 aprilie 2023, Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate a efectuat verificări prioritare la nivel național la 30 de puncte de control pentru a monitoriza perioada obișnuită de odihnă săptămânală. În plus, au fost efectuate şi verificări tehnice ale vehiculelor, scrie Verkehrsrundschau.de.

Ca parte a acțiunii de control din 10 şi 11 aprilie, un total de 338 de vehicule au fost verificate: 335 pentru efectuarea odihnei săptămânale în afara vehiculului și 131 pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj. La controale au participat 111 ofiţeri din cadrul serviciilor de control al traficului. Au fost detectate 71 de încălcări legate de interdicția de a petrece perioada obișnuită de odihnă săptămânală în vehicule și s-a constatat că 5 vehicule au încălcat reglementările privind cabotajul. De asemenea, au fost consemnate 5 cazuri cu defecţiuni din cele 25 de vehicule examinate pentru starea tehnică, inclusiv „un tahograf defect și două vehicule cu probleme la plăcuțele de frână”.

În zilele de 20 și 21 aprilie au fost verificate alte 696 de vehicule: 667 pentru conformitatea cu reglementările de cabotaj, 67 pentru respectarea reglementărilor pentru petrecerea perioadelor regulate de odihnă în afara vehiculului și 4 vehicule pentru defecțiuni tehnice. Au fost detectate nereguli în 19 cazuri de cabotaj, 3 cazuri de efectuare a pauzei de 45 h în vehicul şi 3 vehicule cu defecţiuni tehnice.

Potrivit BALM, peste 100.000 de euro au fost încasați în plăți de garanție în timpul acestor controale. Acest tip de verificări vor fi extinse şi mai mult la nivel național.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut