Consiliul Federal a amânat creșterea de preț planificată inițial din cauza costurilor ridicate cu energia. Astfel, scumpirea de la 30 de euro pe tona de dioxid de carbon emisă, la 35 de euro/t nu va avea loc până la 1 ianuarie 2024.

Așa-numitul preț al CO2 face benzina, motorina, uleiul și gazul natural mai scumpe și este destinat să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Din 2023 acesta se va aplica și arderii lignitului în centralele electrice. Operatorii instalațiilor de incinerare a deșeurilor vor trebui să plătească prețul CO2 din 2024. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a explicat că energiile fosile nu mai au viitor, dar protecția climei nu este posibilă fără justiție socială. „Din acest motiv, persoanele fizice și economia nu ar trebui să fie împovărate și mai mult în actuala criză energetică“.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut